Ria Strijkert

Verzorgende IG Thuiszorg
en medewerker welzijn

Mariposa, ’t Harde

‘Ieder mens is van grote waarde; je bent een parel! Zo mogen wij ook leven…’

Binnen WZU Veluwe combineert Ria Strijkert twee verschillende functies met elkaar. Ambassadeur Ria Strijkert vertelt waarom zij zich helemaal op haar plek voelt binnen de organisatie.

“Voor 6 uur per week ben ik werkzaam als Verzorgende IG in de thuiszorg en daarnaast werk ik 8 uur per week als welzijnsmedewerker. Het mooie aan het combineren van deze functies is dat ik op twee verschillende manieren mijn zorg en liefde aan mijn naaste kan geven.” 

Ria Strijkert

Gezelligheid, beleving en sfeer

“Als activiteitenbegeleidster kan ik de cliënten vooral een fijne dag bezorgen en ze even uit hun eigen wereld halen. Ik probeer hierbij gezelligheid, beleving en sfeer te creëren. Bijvoorbeeld als de herfst aanbreekt, neem ik appeltjes mee van thuis en ga ik samen met de cliënten aan de slag om appelmoes te maken. Zo wordt de herfstgeur letterlijk naar ze toegebracht. Wat is het dan mooi als ik aan het einde van de dag te horen krijg dat ze een fijne en gezellige dag hebben gehad. Dan is mijn werkdag echt geslaagd! Het zorgen voor een ander zit in mij, ik denk dat ik gewoon zo geboren ben.”

Werksfeer

“Ook geeft de werksfeer binnen WZU Veluwe mij een prettig gevoel. Als collega’s staan we voor elkaar en je mag er zijn zoals je bent. Erg belangrijk vind ik dat we elkaar respecteren en accepteren, maar tegelijkertijd ook eerlijk en open feedback naar elkaar kunnen geven.

Kortom: ik doe mijn werk met passie, liefde, zorg en toewijding in een fijne werkomgeving.”

Echte verhaal

Mark Smidt, recruiter van WZU Veluwe, is enthousiast over het verhaal van Ria. “Wie anders dan onze eigen medewerkers kunnen het best aangeven hoe het is om bij WZU Veluwe te werken, wat het werk zo speciaal maakt? Onze tien ambassadeurs vertellen het echte verhaal.”

Ook benieuwd of WZU Veluwe bij jou past? Lees dan ook de andere blogs en klik snel door naar onze vacatures!