Carine van der Zwan - Werken bij WZU Veluwe
Carina van der Zwan is Helpende Kleinschalig Wonen

Carine van der Zwan

Helpende Kleinschalig Wonen
Rehoboth in Wapenveld

‘Het zijn vaak de kleine dingen die mensen zo gelukkig kunnen maken!’

Na 20 jaar uit de zorg geweest te zijn is Carine als herintreder weer teruggekeerd. Carine is werkzaam als helpende kleinschalig wonen binnen het expertiseteam dementie van locatie Rehoboth. Ze vertelt waarom zij zich helemaal op haar plek voelt binnen WZU Veluwe.

In de zorg werk je vanuit je hart.

Werken vanuit mijn hart met zoveel liefde

Carine: “Ik heb zo ontzettend veel plezier in mijn werk, ’t is een soort hobby voor mij. Het voelt voor mij als zo ontzettend waardevol om op een belevingsgerichte manier bewoners met dementie een vertrouwd en veilig gevoel te geven. Ik kan in deze functie echt vanuit mijn ‘hart’ met zoveel liefde werken voor de bewoners. Dat geeft mij enorm veel voldoening.”

Christelijke identiteit

“Voor mij is de christelijke identiteit echt van toegevoegde waarde om ook op een belevingsgerichte manier te werken. We hebben bijvoorbeeld een Bijbel die in taal en beeld aansluit bij mensen met dementie. We zoeken continue naar mogelijkheden om aan te sluiten bij de beleving van de bewoners. En soms is dat echt even zoeken hoor. Maar als dan een bewoner even de hand op mijn hand legt, dan is het voor mij dubbel en dwars waard geweest. Het zijn vaak de kleine dingen die mensen zo gelukkig kunnen maken. Ik doe daarom elke dag mijn best om op ieders gezicht een glimlach te voorschijn te toveren.”

WZU Veluwe staat bekend om de christelijke identiteit.
Er zijn veel mogelijkheden om je te ontwikkelen bij WZU Veluwe.

Meebewegen in de wereld van dementie

De toekomstverwachting is dat er steeds meer mensen met dementie zullen zijn. Carine: “Dat maakt het werken bij WZU Veluwe zo bijzonder voor mij, je krijgt echt de gelegenheid om je talenten te ontwikkelen en daar tegelijk iets mee te doen. Ik heb bijvoorbeeld allerlei cursussen mogen volgen zodat ik echt veel meer kennis en kunde heb kunnen ontwikkelen. Dit maakt dat ik heb geleerd om mee te bewegen in de wereld van dementie, dat je je thuis voelt met de bewoners.”

Echte verhaal

Wie anders dan onze eigen medewerkers kunnen het best aangeven hoe het is om bij WZU Veluwe te werken, wat het werk zo speciaal maakt? Onze ambassadeurs vertellen het echte verhaal. Ook benieuwd of WZU Veluwe bij jou past? Bekijk ook de andere blogs en klik snel door naar onze vacatures.