Anne van Engelen - Werken bij WZU Veluwe
WZU Veluwe Stage Leerling Verpleegkundige

Anne van Engelen

Leerling Verpleegkundige
Het Nieuwe Feithenhof

‘Eén cliënt noemt mij bijvoorbeeld haar kleinkind, dat is toch hartverwarmend!’

“Werken in de zorg is suf”. Dat dacht ambassadeur Anne van Engelen van WZU Veluwe vroeger altijd. Inmiddels werkt Anne zelf een paar jaar met ontzettend veel enthousiasme en plezier in de zorg. 

WZU Veluwe leren en werken stage

Facebook

Van 2008 tot 2012 werkte Anne in de zorg. Een ongeluk maakte echter tijdelijk een eind aan dat werk. Toch bleef de zorg haar altijd trekken. “Ik heb me laten omscholen naar medisch secretaresse en ging vijf jaar aan de slag op het kantoor van een trapliftenleverancier. Tot ik via Facebook een vacature voorbij zag komen: leerling Verpleegkundige bij WZU Veluwe. Dat zette me aan het denken.” Anne besloot te reageren. “WZU Veluwe promoot zichzelf als leerbedrijf en dat trok mij wel. Ik ben iemand die niet stil wil staan.”

Anne is enthousiast een medewerker WZU Veluwe.

Werken in de zorg is suf

“Dat hoor je wel vaker en dat dacht ik vroeger ook, maar moet je me nu zien…’ lacht Anne. Ze vertelt verder: ‘Ik doe nu de opleiding voor verpleegkundige en combineer dat met mijn werk op Het Nieuwe Feithenhof. Ik merk dat je echt een band opbouwt met bewoners, dat vind ik zo bijzonder. Het billen wassen is maar een heel klein stukje van wat je allemaal doet. Het klinisch redeneren en het doen van artsenvisites schenken mij zoveel voldoening. Het is de beste stap ooit die ik gezet heb. En het mooiste van alles is dat je er zo ontzettend veel waardering van de cliënten voor terugkrijgt. Daar doe ik het voor!” 

Werken in de zorg geef veel voldoening.

Kleinkind

De waardering van cliënten en de band die ze opbouwt met de bewoners schenkt Anne veel voldoening. “Eén cliënt noemt mij bijvoorbeeld haar kleinkind, dat is toch hartverwarmend!”

Neem contact op met onze recruiter bij WZU Veluwe.

Echte verhaal

Mark Smidt, recruiter van WZU Veluwe, is enthousiast over het verhaal van Anne. “Wie anders dan onze eigen medewerkers kunnen het best aangeven hoe het is om bij WZU Veluwe te werken, wat het werk zo speciaal maakt? Onze ambassadeurs vertellen het echte verhaal.” Ook benieuwd of WZU Veluwe bij jou past? Bekijk ook de andere blogs en klik snel door naar onze vacatures.