Alina Bruijnes

Afdelingsassistent
De Bunterhoek

‘Je mag zijn zoals je bent!’

Zinvol bezig zijn, iets betekenen voor een ander. Wie wil werken in zorg en welzijn kan op veel manieren voor mensen van waarde zijn. Ambassadeur van WZU Veluwe Alina Bruijnes vertelt waarom zij zich helemaal op haar plek voelt in de functie van afdelingsassistent op woonzorglocatie De Bunterhoek in Nunspeet. 

Trots op ambassadeurschap

Toen WZU Veluwe onlangs medewerkers opriep om ambassadeur van de organisatie te worden, reageerde Alina Bruijnes als één van de eersten. “De vraag was: wie wil het gezicht zijn van WZU Veluwe, wie is trots op de organisatie en wie kan het werken in de zorg van harte bij anderen aanbevelen? Dat is echt iets voor mij!”

‘Die drukke maar gezellige collega’

Alina omschrijft zichzelf als iemand die een hoop gezelligheid brengt. “Collega’s noemen mij die drukke maar gezellige collega” lacht ze. ‘Ik vind het een eer om te gast te mogen zijn in het huis van de cliënten die bij ons wonen. Je bent er niet alleen om de juiste zorg te bieden maar ook om net dat stukje meerwaarde te bieden. Soms een extra koekje, soms een dolletje, een wandelingetje en bijvoorbeeld het bieden van luisterend oor. Deze dingen maken voor mij dat ik mijn werk als heel erg waardevol ervaar. Je bouwt een band op met cliënten en familie. Bewoners voelen voor mij ook bijna gewoon als familie.”

Praktijkmens en een doener

Alina omschrijft zichzelf als een praktijkmens en een doener. “Laat mij maar gewoon lekker ontbijtjes klaarmaken, afwasjes doen, kamers schoonmaken en cliënten helpen met eten. Ook vind ik het erg leuk om het papierwerk van onze diensten steeds bij te werken voor in de mappen. Ik ben ook werkbegeleider, daarvoor heb ik een cursus gedaan, en nu mag ik ook stagiaires niveau 1 en 2 begeleiden. Het prettige vind ik dat je mag zijn wie je bent. Je kan en mag jezelf verder ontwikkelen. Het is niet zo dat je afdelingsassistent bent en het daarbij blijft. Als je bijvoorbeeld helpende zou willen worden kan dat ook. Maar voorlopig vind ik mijn job als afdelingsassistent echt geweldig!”

Echte verhaal

Mark Smidt, recruiter van WZU Veluwe, is enthousiast over het verhaal van Alina. “Wie anders dan onze eigen medewerkers kunnen het best aangeven hoe het is om bij WZU Veluwe te werken, wat het werk zo speciaal maakt? Onze ambassadeurs vertellen het echte verhaal.”

Ook benieuwd of WZU Veluwe bij jou past? Lees ook de andere blogs en klik snel door naar onze vacatures!